no pic
cara buat terus lah
Perap ike tuko(ikan pari daaa)dgn jus limau kasturi + garam-10 mnt.
tumis sambalnya yg tlh dikisar ie
4 bji lada merah
2 bji bwg putih
2 bji buah keras,
1/2 kuntum bga kantan,
1/2" halia,
1/2" lengkuas,
kunyit,
1 btg serai
tumis sampai kluar myk,kemudian masukan 1/3 cwn pati santan,1 sb sos ikan,gula,jus limau.kacau rata dan rasakan masin masam lemak dan pedasnya.
dh siap sambalnya blh letak 1 sd sambal tu atas daun pisang n letak ikan yg diperap tadi diatasnya,tambah lg lebihan sambal di atas ikan.then bgks,masukan dlm pemanggang ajaib @ ketuhar bakar selama 20 mnt.siap......nyum nyum...
AGAR-AGAR KERING HANTARAN
-
Agar-agar Kering Hantaran dalam Bakul Pastry
Warna2 hangat sepanjang musim jingga, kuning dan peach menyegarkan dan
memberi vibes yang segar, cerah, b...
18 hours ago
0 comment:
Post a Comment